Certificaten uitgelegd

Op deze pagina kunt u enkele van de belangrijkste certificaten doorlezen die van toepassing zijn op bepaalde producten die wij met boom aanbieden. Wij vinden het essentieel dat u als klant weet wat u koopt en waarom u beter een duurzaam product kiest in plaats van een conventioneel product.

GOTS (Global Organic Textile Standard)

GOTS (Global Organic Textile Standard)

Een van de meest betrouwbare certificaten voor duurzaam textiel is GOTS. Dit certificaat verzekert de klant dat hij een textielproduct krijgt met minstens 70% biologische vezels.

GRS (Global Recycled Standard)

GRS (Global Recycled Standard)

Het label geeft aan dat ten minste 50% van de textielvezels afkomstig is van gerecycleerd materiaal. Het is dus van toepassing op textielproducten.

FairWear

FairWear

FairWear Foundation is opgericht in 1999 om betere arbeidsomstandigheden te creëren voor werknemers in de kledingindustrie. Zij zorgt voor een veilige werkomgeving, fatsoenlijke werktijden, een eerlijk loon...

Fairtrade (Katoen)

Fairtrade (Katoen)

Fairtrade werkt met de kleinschalige katoenboeren in Azië en Afrika en helpt sterkere organisaties van boeren op te bouwen.

OEKO-TEX 100

OEKO-TEX 100

Oeko-Tex 100 is een internationaal keurmerk voor tapijten en ander textiel, dat in 1992 werd ingevoerd. Het label garandeert dat het eindproduct geen schadelijke stoffen bevat.

Other initiatives explained

strelka